Recensioner

– Skivor

“Stockholm Voices imponerar på många sätt med sitt första album. Sångarna blandar sina röster i en harmonisk vokalsång. Ingen röst dominerar heller över de andra de andra, eller tar det mesta av uppmärksamheten.”
Betyg: 4 av 5
– Örnsköldsvik Allehanda, Lars Landström (2015/02/25)
Länk till recensionen här.

“Det här är så genuint musikaliskt och bra, suveräna arr och tajta njutbara röster. Detta förpliktar, men har här omhändertagits på ett strålande sätt.”
Betyg: 5 av 5
– Corren, Gunnar Ekermo 2015/02/25
Länk till recensionen här.

“Snyggt, välgjort och en värdig hyllning till en av jazzhistoriens bästa och viktigaste inspelningar.”
Betyg: 4 av 5
– Jönköpingsposten, Bo Levander 2015/02/24
Publicerad endast i tryckt upplaga.

“Fantasifulla arrangemang av Skoglund och Törnfeldt ger mersmak. De briljanta rösterna såväl solo som tillsammans inklusive kompet ger genuint jazzigt flyt.”
– Orkesterjournalen, Lasse Seger 2015/05/01
Publicerad endast i tryckt upplaga.

– Konserter

“Äntligen! En ny svensk jazzvokalgrupp står på jazzstudions scen och tomrummet efter Gals and Pals är fyllt. Stockholm Voices är fyra tätt sammansvetsade röster som utan hörbar ansträngning klarar konsten att frasera och svänga tillsammans som en riktig jazzensemble.”
– Folkbladet, Gunnar Wiklund. 2016/11/25
Länk till recension här.

“De sjunger med härlig timing, välbalanserat, nyanserat och tekniskt elegant. De satte ribban på en mycket behaglig nivå med inledningsnumret It Could Happen To You åtföljd av en fin version av Bill Evans Waltz for Debby. Thelonious Monks Round Midnight var en av kvällens höjdare i ett magnifikt arrangemang av Gunilla Törnfeldt. Därefter fick vi höra mera örongodis som Blame It On My Youth, Social Call, Lucky To Be Me, Sing Sing Sing, Let’s Face The Music And Dance med flera. Vi bjöds också på enskilda solonummer där det framgick väl vilka röstresurser de besatt. […] Sammanfattningsvis en kväll med välklingande röster i vältajmad stämstång.”
– Sundsvalls Tidning, Hans-Erik Bergman. 2016/11/22
Länk till recensionen här.

“Egentligen är det rätt genialt att sätta samman fyra vokala röster i lika många stämmor och sedan sjunga jazz. Det blir till ett oerhört mäktigt instrument som skapar ett grymt sound som fyller upp vilken lokal som helst. Har man därtill lyckats sammanföra fyra väldigt kapabla och personliga röster som verkligen vill samverka blir det helt enkelt förbaskat bra. Precis så är det med Stockholm Voices. … Stockholm Voices tar denna så hyllade plattas musik [Waltz For Debby] till nya höjder på ett sätt som doftar nytt och friskt.”
– Karlskoga Tidning, Björn Reimers. 2015/09/18
Publicerades endast i den tryckta upplagan.

“Med Stockholm Voices slår jazzen ut i full blom. Med sin utsökta röstbehandling och sitt artisteri på hög nivå blev det total succé för Stockholm Voices vid jazzkonserten i Blå salongen. Den relativt nybildade sångkvartetten turnerar flitigt och håller på att lägga den svenska jazzpubliken för sina fötter. Det är bara att kapitulera inför dessa formidabla röster och den fint integrerade grupp med fyra instrumentalister som bidrar till det lyckade resultatet.”
– Norra Skåne, Åke Holmqvist. 2015/04/02
Länk till recensionen här.

“Det behövdes inte många takter för att förstå att vi i den här kvartetten har fått något riktigt stort. Så kom den roliga idén: Att göra material från det fantastiska albumet ”Waltz for Debby”, med Monica Zetterlund och Bill Evans Trio från 1964. I fräscha och uppdaterade arrangemang togs vi med genom denna makalösa musik. Denna unga och begåvade kvartett håller på att lägga publiken i vårt land för sina fötter.”
Jönköpingsposten, Bo Levander. 2015/01/30
Publicerades endast i den tryckta upplagan.

“Avancerad sång i stämmor – en välsjungande jazzvokalistgrupp. Ett mer än fullsatt Metropol ville inte att kvällen skulle ta slut och Stockholm Voices gav skickligt extranummer och gjorde tillsammans med bandet en stilfull sorti från scenen.”
Orkesterjournalen, Anders Olofsson. 2014/03/19
Länk till recension här.

“Högklassig stämsång med sväng. Stockholm Voices intog måndagsjazzen och det blev en njutbar kväll med välklingande och skön stämsång. Trots den korta tid de existerat har de redan lyckats hitta ett personligt uttryckssätt. Vi bjöds också på enskilda solonummer av samtliga där det framgick väl vilka röstresurser som var och en besatt. En av säsongens riktiga höjdare! Betyg: 5 (av 5 möjliga)”
Sundsvalls tidning, Hans-Erik Bergman. 2014/03/17
Länk till recension här.

“Svängigt, finstämt och känsligt. Kvartetten har inga som helst problem med den delikata balansen mellan spontanitet och överarbetning – genrens vanligaste fallgrop. Det mesta blir därmed finstämt och känsligt, utan att alls förlora i sväng. Suveränt artisteri, formidabel kvalitetsunderhållning.”
Hudiksvalls tidning, Bo K Pettersson. 2014/03/18
Länk till recension här.

“Precisionsslipad stämsång och formidabla röster. Plötsligt gör en ny vokaljazzgrupp entré på den svenska jazzscenen. Ute på sin allra första turné landade Stockholm Voices på torsdagskvällen i Jazzköket i Östersund, där publiken fick avnjuta en förträffligt tight och svängig kvartett jazzvokalister ackompanjerad av en lika svängig instrumentalkvartett. Det var ett framträdande präglat av äkta musikalisk glädje uttryckt i precisionsslipad stämsång av formidabla röster. Något liknande har vi inte hört på svensk hemmaplan sedan Gals and Pals gyllene dagar.”
LTZ.se Östersund, LO Rindberg. 2014/03/20
Länk till recension här.

“Finstämd samklang och starka, studsande soloinsatser. Stockholm Voices leker sig igenom välkända jazzfavoriter och möts av stående ovationer.”
Sveriges Radio Västernorrland, Aila Stefansdotter-Franck. 2014/03/17
Länk till recension här.